BUKU JINGGA - AGENDA PAKATAN RAKYAT

BUKU JINGGA - AGENDA PAKATAN RAKYAT
Klik pada imej untuk membaca kandungannya

Jumaat, April 24, 2009

Fairus kekal letak jawatan, nyata sokongan kepada Anwar

Sumber : Suara Keadilan Online

Kuala Lumpur - Bekas Adun Penanti, Mohammad Fairus Khairuddin mengulangi akan tetap meletak jawatan sebagai Adun kawasan itu, walaupun didapati tidak bersalah atas tuduhan rasuah.


Fairus yang juga bekas Timbalan Ketua Menteri I Pulau Pinang mengemukakan surat perletakan jawatan 16 April lepas selepas disiasat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) berhubung kes membabitkan syarikat kuari di Seberang Perai.


Semalam SPRM mengesahkan tidak ada bukti terhadap tuduhan yang dilemparkan kepadanya dan ini mengundang spekulasi mengenai kemungkinan Fairuz akan menarik balik perletakan jawatan beliau.


Tetapi menurut Fairus, beliau tidak akan mengubah pendiriannya.


“Saya dengan ini mengulangi ketegasan saya untuk meletakkan jawatan selaku Adun N12 Penanti serta menyatakan sokongan penuh kepada kepimpinan Parti Keadilan Rakyat di bawah teraju Ketua Umumnya; Anwar Ibrahim,” kata Fairus dalam sebuah kenyataan akhbar.


“Pengumuman SPRM yang telah membebaskan saya dari segala tuduhan adalah suatu manifestasi kebenaran saya yang telah selama ini saya pertahankan,” tambah beliau.


Berikutan pengumuman itu juga, Fairus berkata beliau sedang mempertimbangkan untuk menyaman individu dan pihak media tertentu yang sebelum ini memburukkan nama beliau.
Klik pada gambar untuk paparan lebih jelas...

ARKIB