BUKU JINGGA - AGENDA PAKATAN RAKYAT

BUKU JINGGA - AGENDA PAKATAN RAKYAT
Klik pada imej untuk membaca kandungannya

Selasa, Mac 02, 2010

Keputusan Tee Beng Keluar Parti Eratkan Kerjasama Pakatan Rakyat

JELUTONG 1 Mac - Keputusan Ahli Parlimen Nibong Tebal Tan Tee Beng untuk keluar daripada KEADILAN tidak memberi sebarang kesan dan impak kepada Pakatan Rakyat Pulau Pinang.

Malahan bagi penyokong akar umbi Pakatan Rakyat di Jelutong keputusan yang diambil beliau itu merupakan berita gembira kata ahli jawatankuasa KEADILAN Cabang Jelutong Khairil Anuar Kamarudin.

"Tan Tee Beng yang merupakan Ketua Cabang KEADILAN di Jelutong tidak pernah sekali pun turun padang mahupun menghadiri sebarang program yang dianjurkan oleh parti termasuk program anjuran rakan dalam Pakatan Rakyat," jelasnya. 

Beliau juga menegaskan malah ada rakan dalam Pakatan Rakyat tidak pernah berjumpa dengan Tee Beng tetapi sebaliknya mengetahui namanya melalui media massa sahaja. 

Sehubungan dengan itu tindakan beliau keluar KEADILAN dianggap satu langkah yang baik dan memberi ruang yang luas kepada calon yang lebih layak untuk menyandang jawatan Ketua Cabang kawasan itu.

"Selama menyandang jawatan ketua cabang beliau gagal mengangkat martabat parti di kawasan itu dan juga gagal menjalinkan kerjasama baik dengan rakan PAS dan DAP di Jelutong. 

"Saya percaya dengan keluarnya beberapa pemimpin dan ahli yang mempunyai kepentingan peribadi ini sedikit pun tidak mengugat kestabilan dan kekuatan Pakatan Rakyat di kawasan ini kerana rakyat yang cerdik mampu menilai kredibiliti pemimpin seperti ini," kata beliau yang jugs Exco Angkatan Muda KEADILAN Pulau Pinang.

Pada sidang media bersama rakan Pakatan Rakyat yang diadakan di markas PAS kawasan Jelutong hari ini beliau secara sinis mengucapkan terima kasih kepada Tee Beng kerana memberi laluan dan ruang untuk kerjasama yang lebih erat di kalangan penyokong Pakatan Rakyat.

 
Gambar Tan Tee Beng di kawasan DUN Jawi.
Sumber gambar : Paku Seqepih Klik pada gambar untuk paparan lebih jelas...

ARKIB