BUKU JINGGA - AGENDA PAKATAN RAKYAT

BUKU JINGGA - AGENDA PAKATAN RAKYAT
Klik pada imej untuk membaca kandungannya

Jumaat, Ogos 21, 2009

Perutusan Ramadhan Al-Mubarak

Assalamu’alaikum Warahmatullahi Wabarakatuh,

Saudara saudari para Pimpinan Peringkat Cabang dan Ranting,
Para Ahli dan Penyokong Parti Keadilan Rakyat,
Muslimin dan Muslimat yang di Rahmati Allah sekelian.

Saya ingin mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan Selamat Berpuasa kepada semua kaum Muslimin dan Muslimat dalam Cabang Nibong Tebal khususnya dan seluruh dunia amnya.

Marilah sama-sama kita tunaikan fardhu ini dengan penuh keikhlasan dan ketertiban mengikut Sunnah Rasulallah s.a.w. semoga dengan itu akan tercapai semua maksud ketakwaan yang dijanjikan oleh Allah s.w.t.

Sesungguhnya ibadah puasa ini adalah sebahagian daripada ibadah pokok yang mampu mengangkat martabat seorang Muslim keperingkat yang paling tinggi kemuliaannya di kalangan manusia di sisi Allah s.w.t. iaitu TAQWA. Oleh itu marilah kita mengambil kesempatan dengan ibadah ini untuk meningkatkan martabat diri masing-masing.

Orang-orang yang bertakwa ialah mereka yang lengkap dan teguh diri peribadinya, berprinsip dan mampu memerdekakan diri, masyarakat dan negaranya daripada segala macam unsur kemaksiatan, jenayah dan pengaruh timur dan barat. Mereka hanya berpegang kepada prinsip MARDHATILLAH yakni segala sesuatu yang diredhai Allah dan TAKUTKAN Allah semata-mata.

Akhir sekali saya berharap di samping berpuasa kita tidak melupakan tugas-tugas harian kita untuk berkhidmat kepada masyarakat dan rakyat tanpa mengira anutan agama dan keturunan bangsa. Semoga puasa kita benar-benar memperlihatkan ibadah seorang Khalifah Allah di atas muka bumi.

Sehingga berjumpa lagi di kesempatan yang lain, wabillahi taufiq walhidayah wassalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.


HJ. MAKTAR BIN HJ. SHAPEE
Ketua PKR
Cabang Nibong Tebal
merangkap
ADUN Sungai BakapKlik pada gambar untuk paparan lebih jelas...

ARKIB