BUKU JINGGA - AGENDA PAKATAN RAKYAT

BUKU JINGGA - AGENDA PAKATAN RAKYAT
Klik pada imej untuk membaca kandungannya

Khamis, Mei 10, 2012

[KENYATAAN MEDIA] Kenyataan Tan Sri Rahim Noor Dangkal

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

From: Pejabat Timbalan Presiden KEADILAN <info@azminali.com>
Sender: azminali.blog@gmail.com
Date: Wed, 9 May 2012 15:58:18 +0800
To: Azmin Ali Blog<azminali.blog@gmail.com>
Subject: [KENYATAAN MEDIA] Kenyataan Tan Sri Rahim Noor Dangkal

PEJABAT TIMBALAN PRESIDEN

PARTI KEADILAN RAKYAT

KENYATAAN MEDIA | 9 MEI 2012


Kenyataan Dangkal Mantan Ketua Polis Negara, Tan Sri Rahim Noor


YAB Tuan Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat merupakan seorang ulama, tokoh politik dan ilmuan Islam berwibawa yang dihormati dan disegani setiap lapisan masyarakat. Orang Islam mahupun orang bukan Islam menyanjungi pekerti Tuan Guru dan menghormati kegigihan beliau mentadbir Negeri Kelantan selaku Menteri Besar demi kemaslahatan rakyat negeri tersebut. 


Sebagai Mursyidul Am Parti Islam SeMalaysia (PAS), Tuan Guru merupakan teladan kepada ahli PAS serta menjadi antara rujukan utama kepada Muslim seluruh negara. Tuan Guru Nik Abdul Aziz menampilkan kepimpinan bertunjangkan pesan agama Islam dan menzahirkannya sebagai suatu bentuk dakwah bil hikmah.


Namun kita dikejutkan dengan tohmahan biadap dan melampau mantan Ketua Polis Negara, Tan Sri Rahim Noor yang menggelar Tuan Guru Nik Abdul Aziz sebagai "bapa kafir". Mantan Ketua Polis Negara inilah yang terbukti memukul dan membelasah Dato' Seri Anwar Ibrahim tatkala ditahan pada tahun 1998 dan tidak cukup dengan itu memfitnah saya dan keluarga.


Tan Sri Rahim Noor sebenarnya tidak layak mempersoal keimanan dan keyakinan Tuan Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat. Kedangkalan kenyataan mantan Ketua Polis Negara itu jelas terserlah malah dicemuh rakyat.


Oleh kerana itu saya menggesa agar Tan Sri Rahim Noor segera memohon maaf kepada YAB Tuan Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat di atas tohmahan biadap yang dilemparkan.Mohamed Azmin Bin Ali
--
Pejabat YB Mohamed Azmin Bin Ali

Timbalan Presiden Parti Keadilan Rakyat (KEADILAN)
Ahli Parlimen Gombak
Ahli Dewan Negeri Bukit AntarabangsaKlik pada gambar untuk paparan lebih jelas...